Člane okteta Zven že od leta 1999 združujeta iskreno prijateljstvo in pripadnost pregovorno bogati pevski tradiciji slovenskega naroda. Čas skupnega pevskega ustvarjanja je izoblikoval obsežen oktetov repertoar, s posebnim poudarkom na slovenski ljudski pesmi v tematsko zaokroženih sklopih, ki zajemajo in obujajo številne manj znane ali pozabljene slovenske pesmi. Občuteno in iskrivo zapete planinske, napitniške, božične, Marijine, liturgične, ljubezenske, stanovske, vojaške, pesmi slovenskih protestantov in druge tematike slovenskega narodnega okolja, so del oktetovega prispevka k ohranjanju slovenske pevske kulturne dediščine. Za tovrstno poslanstvo je umetniški vodja Vinko Jager prejel februarja 2012 od Zveze kulturnih društev Ljubljana srebrno priznanje za izjemne dosežke in zasluge pri spodbujanju ljubiteljskega kulturnega dela na območju Mestne občine Ljubljana.

V letih delovanja je oktet izvedel več samostojnih koncertov in priložnostnih nastopov po vsej Sloveniji. V juniju 2006 je gostoval v Avstraliji, kjer je v počastitev petnajste obletnice samostojnosti države Slovenije nastopil pred diplomatskim in konzularnim zborom ter imel več samostojnih koncertov za slovenska društva. Oktet je gostoval tudi pri slovenskih društvih v Banjaluki in Zadru ter pri zamejskih Slovencih v Italiji in Avstriji, na prireditvah Slovenskega znanstvenega inštituta na Dunaju ter mednarodnem festivalu v Suhi na Koroškem. V aprilu 2013 pa je sodeloval na festivalu Mines en Choeurs v kraju Aumetz v francoski pokrajini Loreni (Lorraine).

Oktet je v letu 2006 izdal zgoščenko z naslovom Majolka bod' pozdravljena, na kateri so slovenske napitniške in ljubezenske pesmi. V letu 2014, ko je oktet praznoval 15 let skupnega delovanja, pa je izšla dvojna zgoščenka z naslovom S pesmijo od Porabja do tržaške obale.

Predvsem pa bodo oktetovci z vso pevsko zagnanostjo in priljudnostjo še naprej razveseljevali številne obiskovalce in prijatelje, tako na rednih letnih koncertih v domačem kraju kot povsod drugod, kamor jih bo med zveste poslušalce zanesla želja po slovenskem fantovskem petju.


V Oktetu ZVEN prepevajo:

Tenor:

Franci Kosem,
Jure Munda,
Boris Škrlec

Nace Vidmar,
Robert Golob,

Bas:

Janez Perko,
Jurij Božič,

Vinko Jager,
Darko Kovač


Umetniški vodja okteta je Vinko Jager.


Nace Vidmar in Darko Kovač sta se oktetu pridružila v zadnjih nekaj letih, ostali pevci pa pojejo v oktetu že preko 10 let, dva izmed njih od vsega začetka.


V oktetu pa so, zlasti prvih nekaj let, peli tudi nekateri drugi pevci:

Prvi tenor:
Sebastjan Savnik (od leta 1999 do 2002)

Drugi tenor:
Pavle Berden (od leta 1999 do 2001)
Daniel Svenšek (od leta 1999 do 2001)
Klemen Bedenk (od leta 2001do 2003)
Martin Klanjšek (od leta 2001do 2003)
Jože Miklavič (občasno od leta 2002 do 2004)

Bariton:
Marko Trošt (od konca leta 2003 do 2005)
Jože Miklavič (od leta 2005 do 2012)

Bas:
Andrej Ulčar (od leta 1999 do začetka leta 2004)
Urban Udovič (leta 2004)
Peter Lipavšek (leta 2015)