NOVICE


oktober, 2022

Po dveh letih bojevanja s kovidom, ko je oktet Zven pevsko praktično miroval, namerava letos, na praznik Sv. Martina, spet pripraviti svoj tradicionalni letni koncert. Zaradi dolge pavze in posledic kovida, oktet prvič ne bo mogel pripraviti samostojnega celovečernega koncerta, zato bo v goste povabil še moško vokalno skupino Ajda s Prevalj, s katero je v preteklosti pripravil že več lepih pevskih večerov.
Letošnji koncert bo v petek, 11. 11. 2022 ob 19.00, v dvorani Kulturnega doma na Črnučah.


september, 2019

Oktet ZVEN v letu 2019 praznuje 20. obletnico svojega delovanja. Tudi tokrat je oktet podobno kot ob 10. obletnici pripravil pevsko srečanjne s skupinami, s katerimi se je srečeval minulih deset let. V soboto, 21. septembra se jih sedem od njih predstavilo na koncertu v Kulturnem domu na Črnučah. Ob koncu posameznih nastopov so se vsi pevci še enkrat zbrali na odru, kjer so še skupaj zapeli dve pesmi. Srečanje se je nato nadaljevalo z večerjo, ob sproščenem pogovoru, spontanem petju in dobri kapljici.

november, 2016

Oktet ZVEN se je na letošnjem tradicionalnem letnem koncertu na Martinovo v prvem delu programa prvič podal na tujejezično področje in sicer k bližnjim in manj bližnjim slovanskim narodom, kar nakazuje tudi naslov koncerta "NAJVEČ SVETA OTROKOM SLIŠI SLAVE". V drugem delu koncerta pa je posegal po pevski in zborovski tradiciji obrobnih in čezmejnih območij slovenskega etničnega prostora.
Čeprav je bil koncert tokrat zaradi prenove dvorane Kulturnega doma na Črnučah v dvorani Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano in tako izjemoma tudi prvič izven domačega kraja, mu je, kot vsakokrat, prisluhnila in ga navdušeno spremljala polna dvorana poslušalcev.

november, 2014

Petnajsto leto delovanja je oktet ZVEN zaokrožil z že tradicionalnim letnim koncertom v petek, 14. novembra, v Kulturnem domu na Črnučah. Tokrat je bil koncert na nek način povezan z novim CD-jem , ki je izšel dobra dva meseca nazaj. Kot smo že navajeni, je koncertu spet prisluhnila in ga navdušeno spremljala polna dvorana poslušalcev, ki so se nato še kar nekaj časa skupaj s pevci zadržali na odru ob prigrizku, dobri kapljici in torti, na kateri smo "upihnili 15 svečk" in jo nato razrezali ter razdelili.

september, 2014

Oktet je v letošnjem letu, ko praznuje 15 let delovanja, izdal svoj drugi, tokrat dvojni CD z naslovom S pesmijo od Porabja do tržaške obale. Z njim želimo poudariti, kakor nakazuje že naslov, našo zavezanost, da sistematično in z ljubeznijo zajemamo iz ljudskega blaga ne le tostran državnih meja, temveč vseh slovenskih etničnih ozemelj. Hkrati se s tem želimo spomniti vseh prijaznih gostiteljev naših nastopov in se jim z njihovo pesmijo oddolžiti za gostoljubje in naklonjenost. Upamo, da naše načrtno ukvarjanje z vseslovenskim pevskim izročilom vsaj malo prispeva k ohranjanju te žlahtne in starodavne kulture v slovenski narodni zavesti.

april, 2013

Na povabilo francoskega organizatorja, društva ATSO (Association des travailleurs slovenes d'origine), je oktet Zven od 26. do 28. aprila 2013 v kraju Aumetz v francoski pokrajini Loreni (Lorraine) sodeloval na drugem festivalu Mines en Choeurs amaterskih pevskih zborov, ki gojijo ljudsko pesem, predvsem s folklorno ali planinsko vsebino.

februar, 2012

Naš umetniški vodja Vinko je v ponedeljek, 6. februarja, od Zveze kulturnih društev Ljubljana na slovesnosti v Španskih borcih - centru kulture Moste, prejel srebrno priznanje za izjemne dosežke in zasluge pri umetniškem vodenju in spodbujanju ljubiteljskega kulturnega dela na območju Mestne občine Ljubljana. Prijatelji in pevci okteta mu ob tem iskreno čestitamo in želimo, da bi oktet Zven pod njegovom vodstvom zvenel še veliko let.

november, 2009

Tudi letošnjemu, jubilejnemu letnemu koncertu Okteta ZVEN (oktet prepeva že 10 let) je v petek, 13. novembra, v Kulturnem domu na Črnučah prisluhnila in ga navdušeno spremljala nabito polna dvorana poslušalcev, ki so se nato še dolgo po koncertu skupaj s pevci zadržali na odru ob dobrotah, ki so jih pripravili naši letošnji donatorji:
Klet Bistrica, Mesarija Arvaj in Gostilna pri Kuklju.

maj, 2009

Oktet ZVEN v letu 2009 praznuje 10. obletnico svojega delovanja. V tem času se je ob pesmi srečeval z mnogimi zbori in pevskimi skupinami, tako v domovini kot tudi drugod po svetu. Devet izmed teh se je predstavilo na pevskem srečanju, ki ga je oktet pripravil v soboto, 23. maja, v Kulturnem domu na Črnučah. Ob koncu posameznih nastopov se je čez sto pevcev, ki jih je bilo vsaj za pol dvorane, zbralo na odru in pred njim, kjer so še skupaj zapeli dve pesmi. Srečanje se je nato do polnoči in še čez nadaljevalo ob sproščenem pogovoru, spontanem petju, prigrizku in dobri kapljici.
Ob tej priložnosti je Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Ljubljana, Oktetu ZVEN podelila jubilejno priznanje.
Donatorja pevskega srečanja sta bila Klet Bistrica in Cvetličarna Vacik.

november, 2008

Letošnji, zdaj že skoraj tradicionalno tematski letni koncert Okteta ZVEN, v petek 14. novembra, v Kulturnem domu na Črnučah, je bil posvečen Primožu Trubarju.
V prvem delu koncerta so bile tako na sporedu pesmi, ki so jih na besedilo Primoža Trubarja napisali različni slovenski avtorji. Skladba prof. Ivana Florjanca je bila na koncertu izvedena krstno.
V drugem delu koncerta pa smo zapeli vinske pesmi iz različnih delov Slovenje, ki smo jih posvetili minulemu prazniku svetega Martina.
Po koncertu smo skupaj s številnimi poslušalci, ki so povsem napolnili dvorano Kulturnega doma na Črnučah, nazdravili s Trubarjevim vinom iz vinske kleti Bistrica.
Donatorja koncerta sta bila Klet Bistrica in Cvetličarna Vacik.

6. maj, 2008

Naš umetniški vodja Vinko je prispel do pomembne življenjske prelomnice - srečanja z Abrahamom. Ob tem jubileju mu želimo vse najboljše in še veliko uspešnih pevskih let.

november, 2007

Še eno pevsko sezono je Oktet ZVEN v petek, 9. novembra, kronal z letnim koncertom v Kulturnem domu na Črnučah. Kot vsako leto doslej, je programu, ki je bil tokrat planinsko obarvan, prisluhnila in ga navdušeno spremljala polna dvorana poslušalcev.

junij in september, 2007

Na Dunaju, kamor nas je februarja letos povabil dr. Vinko Rajšp k sodelovanju na proslavi slovenskega kulturnega dneva v prostorih Slovenskega znanstvenega inštituta, smo se po našem koncertu seznanili tudi s prof. Ludvikom Karničarjem, gonilno silo in dušo slovenistike na graški univerzi. To znanstvo, ki raste že kar v prijateljstvo, nam je junija letos odprlo pot na njegovo domače Obirsko, še edino homogeno slovensko faro na avstrijskem Koroškem, ki je letos slavila 850-letnico. V tamkajšnji farni cerkvi sv. Janeza Krstnika smo peli pri žegnanjski maši in po njej ter v družbi srčnih Obircev prilivali pradavnim koreninam skupne naveze.
Vzajemne simpatije so nas že konec septembra, ob koncu njihovega izleta na Primorsko, spet privedle skupaj na turistični kmetiji Hudičevec pri Razdrtem.

november, 2006

Letošnji letni koncert smo imeli v petek, 10. novembra, ob 20h zvečer v Kulturnem domu na Črnučah. Potekal je v znamenju pesmi z vojaško tematiko.
Dva dni prej, v sredo, 8. novembra, smo imeli ob 18h zvečer v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani generalko.

junij, 2006

Oktet je na povabilo častnega generalnega konzula republike Slovenije v Avstraliji g. Alfreda Brežnika sredi junija odpotoval na krajšo turnejo po Avstraliji, kjer je sodeloval pri proslavah 15. obletnice osamosvojitve Slovenije, in sicer pred diplomatskim zborom v Canberi in Sydneyu, prav tako pa tudi na proslavah v slovenskih klubih v Sidneyu, Canberi, Wolongongu in Melbournu.

maj, 2006

Oktet je maja letos izdal svojo prvo zgoščenko z naslovom MAJOLKA BOD POZDRAVLJENA, ki vam jo bomo na vašo željo z veseljem posredovali.